Gode råd og links

Sidder du efter at have besvaret spørgeskemaet tilbage med spørgsmål og overvejelser? Eller har du brug for en voksen at tale eller chatte med?


Nedenfor finder du forskellige links til hjemmesider, hvor du kan finde gode råd og vejledning inden for nogle af de emner, der er spurgt ind til i spørgeskemaet.

 

Listen er inddelt efter tema. Nogle af de organisationer, der linkes til, yder rådgivning inden for flere temaer.


Hjælp til at finde den rette rådgivning til dig

Børneportalen hjælper dig med at finde frem til netop den rådgivning, du har brug for og føler dig tryg ved. På den måde kan du få fat i den rådgivning, der passer bedst til den situation, du står i.


Ung på linje og Ung online er et uforpligtende og anonymt samtaletilbud for unge mellem 13 og 30 år, der mangler nogen at tale med om deres oplevelser og problemer.

 

Headspace er et rådgivningstilbud til unge mellem 12 og 25 år. I headspace er ingen problemer for store eller små. Du kan få rådgivning ansigt til ansigt i landets mange headspaces, eller du kan chatte med dem.


Telefon-, chat- og smsrådgivning

Børnetelefonen er anonym telefon-, chat- og smsrådgivning for børn. Du kan tale med en rådgiver om ALLE bekymringer, problemer og tanker.

 

Startlinjen tilbyder anonyme telefonsamtaler til alle, der ønsker sparring og støtte til en konkret problemstilling.

Privat snak er anonym telefon- og chatrådgivning for 10-15-årige. Her kan du ringe ind og stille spørgsmål om fx krop, følelser, pubertet, kærester eller forelskelse - men også om alt muligt andet!

Girltalk hjælper unge piger igennem livet med alle de udfordringer og valg, der følger med. Girltalk har gratis chatrådgivning hver aften. Du kan tale om det hele – alt fra kropslige forandringer, problemer med forældre, lavt selvværd og ensomhed.

 

Cyperhus er en portal for børn og unge. Her kan du få støtte og råd fra voksne frivillige rådgivere via chat og brevkasse, eller dele dine tanker med jævnaldrende.

Red Center er professionel rådgivning for unge med etnisk minoritetsbaggrund. Her kan du få rådgivning om fx æresrelaterede konflikter.


 

Trivsel og psykisk sundhed

Psykiatrifonden giver rådgivning og hjælp – personligt og anonymt. Psykiatrifondens rådgivning giver dig mulighed for anonymt at stille spørgsmål om psykiske sygdomme, behandlingsformer, medicin og meget mere.

Ventilen er et mødested for børn og unge, som føler sig ensomme og gerne vil møde andre unge til hygge, snak, madlavning, spille spil, ture i biffen m.m. Ventilen har mødesteder rundt om i Danmark.

Imsos er landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Det er en informations- og rådgivningsportal. Du kan få anonym rådgivning på fx chat og telefon.

Angstforeningen er et rådgivningstilbud, der drives af Angstforeningen. Børn og unge kan tale om alle de problemer og bekymringer, de har i hverdagen.


Mindhelper.dk er Danmarks største informationsside for unge om mental sundhed. Her kan du få viden og råd om alt fra kærestesorg og ensomhed til angst og depression.Flere links til dig, som går i 7.-10. klasse

Ved at klikke her kan du finde flere gode råd og links fx om emner som alkohol, rygning og seksualitet.