Gode råd og links til elever i udskolingen

Sidder du efter at have besvaret spørgeskemaet tilbage med spørgsmål og overvejelser? Eller har du brug for en voksen at tale eller chatte med?


Nedenfor finder du forskellige links til hjemmesider, hvor du kan finde gode råd og vejledning inden for emner som alkohol, rygning, seksualitet og sex.

 

Rådgivning om sex og seksualitet

Sex og samfund tilbyder information og rådgivning om seksualitet, prævention, sexsygdomme m.m.

Sexlinien er en informations- og rådgivningsportal om sex, køn, prævention, følelser, seksualitet, kærlighed, seksuelle rettigheder, krop og sexsygdomme for unge mellem 12 og 25 år.


LGBT+ Rådgivningen er et rådgivningstilbud til alle der har spørgsmål om køn, krop eller seksualitet. Her kan du både få råd, sparring eller blot en der lytter. Du kan komme i kontakt med rådgivningen både telefonisk, på mail eller ved fysisk fremmøde. 


Rådgivning om vold og overgreb 

Dit forhold tilbyder information og svar på spørgsmål omkring misbrug med alkohol, stoffer eller vold i forholdet.

Bryd tavsheden er en informations- og rådgivningsportal. Du kan få råd og vejledning, hvis du oplever vold i familien eller kærestevold. Der er anonym telefonrådgivning og der er også mulighed for at chatrådgivning. Du kan også skrive til brevkassen og finde svar på spørgsmål.

Center for Seksuelt Misbrugte er en portal, hvor du kan få råd og vejledning, hvis du har været udsat for seksuelle overgreb. Rådgiverne har alle en uddannelsesmæssig baggrund indenfor det psykolog-, social eller sundhedsfaglige område. Rådgiverne har bred viden om seksuelle overgreb og er specialiserede i at tale med mennesker, der er berørt af problemet.

 

SletDet er Red Barnets specialiserede børne-ungerådgivning med fokus på digitale sexkrænkelser. Rådgivningen yder akut bistand til børn og unge, som er blevet ofre for digitale sexkrænkelser.

 

Rådgivning om rygning, stoffer og afhængighed 

Kræftens Bekæmpelse er en hjemmeside, hvor du kan få viden om rygning og hjælp til rygestop.

Stoplinien er udviklet i samarbejde med Sundhedsstyrelsen for at informere om rygning og rygestop. Her kan du få motivation og hjælp til at holde op med at ryge.

Pårørende netværk - Misbrugsportalen er en organisation for unge over 18 år. Formålet er at udbrede kendskabet til afhængighed og misbrug. Der ydes også støtte, oplysning og rådgivning til personer, der lider under forhold, relateret til misbrug og afhængighed.

 

Ballast er et gratis og anonymt tilbud til børn og unge mellem 5-25 år fra familier, hvor et misbrug eller et afhængighedsproblem har fyldt for meget.

Alt om stoffer er Sundhedsstyrelsens hjemmeside med information om stoffer. Siden er især beregnet til unge.

Netstof er målrettet unge mellem 15 og 24 år. Her kan du få hjælp og tale om egne eller andres problemer i forhold til alkohol, hash og andre stoffer. De tilbyder også anonym online-rådgivning gennem brevkasser og mulighed for at debattere med andre unge.

Trivsel og psykisk sundhed

Livslinien er til dig, som er i krise eller har tanker om selmord. Du kan ringe anonymt og snakke med nogen, der kan hjælpe dig med at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har lige nu.

 

Til dig som pårørende 

Det Nationale Sorgcenter tilbyder gratis støtte og behandling til børn og unge over 13 år, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde. De frivillige, som alle selv har oplevet sygdom og død i familien, sidder klar ved telefon eller chat.

 

TUBA er en terapeutisk rådgivning for unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i en familie med alkohol- eller stofproblemer.

 

Alkolinjen er for unge 15-25-årige, der har en mor eller far, der drikker for meget. Det er gratis at bruge rådgivningen, og du kan være anonym. Du kan få chatrådgivning på hjemmesiden eller telefonrådgivning.